2010/12/23

Nos matan y no es noticia : ... Universitats de Catalunya

TítolNos matan y no es noticia : parapolítica de Estado en Colombia / Ricardo Ferrer Espinosa, Nelson Javier Restrepo Arango
PublicacióOviedo : Cambalache : Soldepaz Pachakuti, 2010
Descripció189 p. : il. ; 21 cm
Col·leccióCambalache memoria
MatèriaTerrorisme d'estat -- Colòmbia
Violència política -- Colòmbia
Colòmbia -- Política i govern -- 1974-
Colòmbia -- Política social
Conflictes socials -- Colòmbia
Guerrilla -- Colòmbia

ISBN9788461400843

Alvaro Uribe kolonbiar lehendakariak /

['NOS MATAN Y NO ES NOTICIA' ren portada]


http://www.ddtgatazka.com/pub/ddt/asp/ddt_pub__fch.asp?lng=eus&p=9788461400843

NOS MATAN Y NO ES NOTICIA

Ricardo Ferrer Espinosa y Nelson Javier Restrepo

berria
Liburuak - 190págs
Parmilitarismo en Colombia - Castellano
Asturies
Alvaro Uribe kolonbiar lehendakariak "askatasunaren" aldeko sariak jasotzen dituen artean Europan, eskuin muturreko paramilitarrek inpunitate osoa dute gobernuaren laguntzari esker Kolonbia barnean. Herio eskuadroi hauen mehatxuek behartu zituzten egileak ihes egitera. Baina ihesaldiak ez du isiltzea behartzen eta liburu hau salaketa ozena dugu.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "NOS MATAN Y NO ES NOTICIA" /02 jul 2010

DIVENDRES, JULIOL 02, 2010


PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "NOS MATAN Y NO ES NOTICIA"

Un llibre de testimoni, per conéixer, reflexionar i actuar en la defensa permanent dels drets de les persones.

Nos matan y no es noticia. Llibre escrit pels companys Ricardo Ferrer Espinosa i Nelson Javier Restrepo Arango.

Els dies 2 de juliol, divendres a les 19h30, i 3 de juliol, dissabte a la mateixa hora, a l'Ateneu Popular de València i a l'Ateneu Popular la Forca de Carcaixent respectivament, tindrà lloc la presentació d'aquest llibre, a càrrec d'un dels seus autors, el company Ricardo Ferrer. La presentació és organitzada pel capítol de València del col·lectiu Europeus i Europees per la Pau, amb la col·laboració de MOVICE i de la COS.

Una presentació d'un llibre sempre és una molt bona notícia... ara bé, no és tan bona cosa que el contingut d'aquest llibre parle de coses tan terribles. Per aquestes coses la vida de l'autor va canviar dràsticament, patint persecució, exili, etc. La bona vida, que diu Ricardo portava com a funcionari en Colòmbia, canviada per l'exili, el racisme, la falta de treball. I tot això provocat per una guerra per robar la seua terra i formes de vida dignes al Poble Treballador Colombià.

Com existeix eixa guerra silenciada pels telenotícies i perque el capitalisme espanyol té enormes interessos en la terra de Bolívar, no és notícia l'assessinat de persones treballadores i camperoles a Colòmbia.

Per això, perque nosaltres també estem en lluita a la nostra terra, i perque la nostra lluita i les agressions que patim a diari també són silenciades pels mateixos interessos borts i imperialistes, des del País Valencià, des dels Països Catalans, ens hem de rebel·lar contra aquest silenci que ens imposen... silenci sobre les morts i assassinats, sobre intoxicacions i violacions... i sobre el negoci que tot això representa per unes poques "persones.

Des de la COS vos animem a participar activament de les presentacions d'aquest llibre, per aprendre a estimar i a odiar... Estimar la nostra terra i totes les terres del món, i a les seues persones treballadores. I per odiar al sistema que ens oprimeix i a les bèsties amb forma humana que treuen profit de la misèria i de la mort de centenars de milers, de milions de persones arreu del món... I en definitiva, per sumar forces, des de tots els racons, per avançar en l'alliberament dels nostres pobles, de la nostra classe i de la persona, a casa nostra, i arreu del món.

El llibre del company Ricardo és un testimoni colpidor i perfectament documentat, per conéixer, reflexionar i actuar en la defensa permanent dels drets de les persones.

Com sempre diem... Sumem forces per la llibertat... Sumem forces per l'alliberament personal, de classe i nacional, a casa nostra i arreu del món!!
Ni guerra entre pobles, ni pau entre classes!!

Coordinadora Obrera Sindical - COS
sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

«38.000 desaparecidos en Colombia durante los últimos tres años...

19-d València: Charla 


«38.000 desaparecidos en Colombia durante los últimos tres años... no merecen un titular en la prensa de Europa y España»


dimarts 14 de desembre de 2010
Darrer afegit: dimarts 14 de desembre de 2010
38.000 desaparecidos en Colombia durante los últimos tres años... no merecen un titular en la prensa de Europea y España.


La élite colombiana, una de las más sanguinarias del mundo, intenta consolidar su modelo autoritario y represivo, con pleno apoyo de la prensa, las multinacionales y los gobiernos de Europa y Estados Unidos. Mientras tanto, los sectores populares, especialmente mujeres, niños y niñas, obrer@s, campesin@s y pueblos originarios, se resisten a la explotación de los recursos naturales a gran escala y denuncian el saqueo de las materias primas.


Copiando el modelo de Israel, el Ejército exporta ahora sus sicarios a Centroamérica y acompaña las tropas de la OTAN en conflictos tan lejanos como Afganistán.


* ¿Ha cambiado la situación de Colombia con el nuevo gobierno desde el 7 de agosto?? * ¿Sigue siendo Juan Manuel Santos una amenaza para los países vecinos? * ¿Es posible consolidar una ley de Justicia y Paz para los sobrevivientes y desplazados? * ¿Son viables los procesos iniciados ante la Corte Penal Internacional?


Dos defensores de Derechos Humanos, Luz Helena Ramírez y Ricardo Ferrer Espinosa (autor de “Nos matan y no es noticia”) nos expondrán datos de la realidad social, económica y judicial de un país que tiene una historia demasiado similar a la de España.


Fecha: —19- Diciembre de 2010